Opiskelu

Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos edustaa alaa, jolla suomalainen teollisuus kilpailee teknologia- ja markkinajohtajuudesta maailmassa. Suomessa on monien kansainvälisten yritysten tuotekehitystä alalla. Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikka on tullut osaksi jokaisen arkea varsinkin mobiilipalveluiden ja Internetin ansiosta. Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikkaa käyttäen on rakennettu maailmanlaajuiset julkiset tietoliikenneverkot. Kuluttajat käyttävät näiden verkkojen päätelaitteilla verkkojen palveluita. Yritykset omistavat usein omat tietoverkkonsa ja kehittävät niitä eteenpäin. Vaihtoehtoisesti ne voivat ostaa tietoverkon palveluna operaattorilta.

Tekniikkaa kehitetään palvelemaan ihmistä. Kehittämällä tehokkaampia tietoliikennepalveluita voimme vähentää erityisesti liikematkustamista tulevaisuudessa ja toisaalta liittää maailman maat tiiviimmin yhteen. Keskinäinen riippuvuus on omiaan edistämään rauhaa maailmassa. Edulliset langattomat tietoliikennepalvelut kehitysmaissa ovat auttaneet kehitysmaiden talouden kehitystä valtavasti. Internetin ja tehokkaan tietoliikenteen ansiosta ihmisiä ei enää voida pitää pimennossa eikä hallita tietämättömyyden avulla kuten ennen.

Kehittyneissä yhteiskunnissa voimme tehokasta tietoliikennettä hyödyntämällä saada pyörät pyörimään, välttää turhaa työtä ja siten toimia merkittävänä osana globaalia taloutta ja pysyä kilpailukykyisinä halpamaiden rynnistäessä.

Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikkaa voi opiskella automaatio- ja informaatioteknologian kandidaattihakukohteessa. Maisteritason opinnot suoritetaan syksystä 2015 lähtien uudessa Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences -ohjelmassa.

 

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 05.01.2017.