Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos (Comnet)

Laitos on monitieteinen tietoliikenteen ja tietoverkkojen tekniikan, tietoverkkoliiketoiminnan sekä tietoliikenteen käyttäjänäkökulman tutkimus- ja korkeimman opetuksen yksikkö. Alallaan laitos on suurin Suomessa. Laitos kehittää tietoliikenne-, informaatio- ja teleliikenneteoriaa sekä käyttäjien analyysin menetelmiä ja tekee tietoliikenne- ja tietoverkkojen tekniikan perus- ja soveltavaa kokeellista tutkimusta. Internetin tekniikan tutkijana ja kehittäjänä laitos on merkittävä vaikuttaja kansainvälisesti.

Käyttäjänäkökulman ja liiketoiminnan tutkimus ja opetus on tuotu osaksi pääosin tekniikkaan keskittynyttä laitosta, koska alan tekniikkaa kehitetään ihmistä varten ja tekniikan täytyy sopia osaksi jotakin liiketoimintamallia. Uskomme, että laaja-alainen näkemys tekniikasta jo silloin, kun se on vasta piirustuspöydällä, on tarpeen.

Laitoksella on johtava rooli Automaatio- ja informaatioteknologian hakukohteen informaatioteknologian pääaineen opetuksessa ja kehittämisessä. Laitos tarjoaa useita erikoistumisvaihtoehtoja kansainvälisessä "Communications Engineering" maisteriohjelmassa ja johtaa ohjelman kehitystä. Laitos tarjoaa useita kansainvälisiä verkostomaisia maisteriohjelmia yhteistyössä parhaiden eurooppalaisten tekniikan alan yliopistojen kanssa.

Laitos aloitti vuoden 2008 alussa ja siihen yhdistyivät yli 60 vuotta toiminut tietoverkkolaboratorio ja yli 40 vuotta toiminut tietoliikennelaboratorio.

Uutiset

Tapahtumat

Näytä lisää